Scrum Master & Team Lead consultancy en coaching | Agile team ontwikkeling | Interim Management

Kennis centrum

Volg ons en blijf op de hoogte van nieuwe content!

De artikelen in ons kenniscentrum zijn geschreven voor en door Scrum Masters met als doel inzichten te geven over hoe we in onze job staan en welke toolkits en skills we hiervoor nodig en ontwikkeld hebben. Onze artikels zijn in volgorde gepubliceerd zodat we je stap voor stap kunnen meenemen in de job van Scrum Master.

In ons eerste artikel hebben we het over wat een Scrum Master wel en niet doet. In de daarop volgende artikels zoomen we in op de rol als facilitator. Hoe zorg je voor productieve en positieve Scrum Events. We gaan we in detail door de Scrum Events en hoe je als Scrum Master het team en de organisatie begeleidt.

Spreekt onze aanpak je aan en ben je op zoek naar een Scrum Master met onze mindset voor je organisatie? Of wil je bij ons aan de slag als Scrum Master?  Neem contact op of bekijk onze job pagina!

Business Agility
Business Agility
Geert Barandat

Business Agility verbeteren met Scrum

Scrum is een krachtig Agile framework dat organisaties kan helpen om hun business agility te verbeteren en snel te kunnen reageren op veranderingen in de omgeving. Het gebruik van Scrum (op de juiste manier!) leidt tot een hogere klant tevredenheid, efficiëntere processen, betere teamgeest en

Lees verder »
Facilitatie technieken
Geert Barandat

Hoe faciliteer je een meeting of Scrum Event

Hoe faciliteer je als Scrum Master een meeting of Event waarbij je kennis uit de groep haalt om van vraag naar oplossing te komen.

In dit artikel geven we toelichting over hoe je de deelnemer hun aandacht focust op het onderwerp. Hoe je vanuit

Lees verder »
Scrum Team
Geert Barandat

Waarom een Sprint 0 niet bestaat

Een Sprint 0 wordt vaak ingericht door het Scrum Team om eerst grondig onderzoek te plannen en tijd te nemen om de nieuwe functionaliteit te doorgronden. Dit heeft echter een averechts effect omdat het Inspectie tegen werkt.

Lees verder »
backlog refinement meme
Scrum Events
Geert Barandat

Scrum Events – Backlog Refinement

Product Backlog Refinement is een activiteit waarbij (meestal) de Product Owner een gewenste functionaliteit, idee, epic, .. toelicht aan (een deel van) de Developers zodat er uit deze dialoog een waardevolle oplossing kan beschreven worden. Als Scrummaster begeleid je de deelnemers om er een productieve

Lees verder »
Growth mindset
Scrum Events
Geert Barandat

Goeie Sprint Doelen maken

Het Sprint Doel beschrijft in enkele zinnen wat de uitkomst (outcome) van de Sprint zal zijn, waarom we dit doen en hoe we dit zullen opvolgen.

Een goei Sprint Doel geeft het team richting, het is de guiding star gedurende de Sprint.

Het allerbelangrijkste

Lees verder »
Daily Scrum
Scrum Events
Geert Barandat

Scrum Events – Daily Scrum

Het doel van de Daily Scrum is om voortgang richting het Sprint doel te inspecteren.

De Daily Scrum zorgt er voor dat de Developers even uitzoomen. Door de ganse dag inhoudelijk bezig te zijn (inzoomen) is dit het moment voor de Developers om naar

Lees verder »
sprint review meme
Scrum Events
Geert Barandat

Scrum Events – Sprint Review

Waar de #Sprintreview echt over gaat, is connectie maken tussen het #Scrum Team en de stakeholders zodat er wederzijds begrip komt van wat gebruikers echt nodig hebben alsook wat de complexiteit van software en product ontwikkeling inhoudt.

Lees verder »

Structuur leidt tot herkenbaarheid…

Herkenbaarheid leidt tot dialoog…

Dialoog leidt tot continue verbeteren…

Continue verbeteren zorgt voor een bedrijfscultuur die om kan met verandering.

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Over ons

Organisaties waar teams eigenaarschap pakken om waarde te leveren, daar geloven wij in.

We geloven nog sterker in de Scrum aanpak en zijn er van overtuigd dat Product Owners, Scrum Masters en Developers het verschil maken.

Wij zorgen voor on the job coaching van teams in Scrum, Agile mindset, Faciliteren, Event Storming, …  zodat organisaties vanuit deze kennis  een hernieuwde aanpak vinden.

Blijf op de hoogte!

Contact Us

ScrumDojo
Arthur Puesstraat 400
1502 Lembeek (Halle)

contact@scrumdojo.be