Scrum Master & Team Lead consultancy en coaching | Agile team ontwikkeling | Interim Management

Wat is het verschil tussen een Scrum Master en een Agile Coach?

Volg ons en blijf op de hoogte van nieuwe content!

Wat is het verschil tussen een Scrum Master en een Agile Coach?

TLDR; Een Scrum Master focust zich op de implementatie van het Scrum framework, met het Scrum Team als eerste focus en de organisatie als tweede. Een Agile Coach heeft een holistischere kijk en vertrek vanuit het Agile Manifesto om de mindset en cultuur binnen een organisatie te laten evolueren en heeft dus de organisatie als eerste focus, zonder binding aan een bepaald framework.

In de praktijk zien we mensen vanuit een Developer rol (Functioneel Analist, Tester, Software Engineer, ..) doorgroeien naar Scrum Master binnen dat team.   Een Senior Scrum Master zal vaak onder de noemer van Agile Coach ingezet worden om de aankomende organisatie verandering niet te hypothekeren door de “Scrum” uit Scrum Master als oplossing neer te zetten.

Een startende Scrum Master heeft voldoende met Professional Scrum Master I (PSM I), Professional Scrum Product Owner I (PSPO I) en Professional Scrum Developer I (PSD I) kennis om het Scrum Team en de Product Owner te dienen.

Als Agile Coach, heb je bijkomende kennis en ervaring nodig in Change en Stakeholdermanagement, Agile Leadership, Kanban en heb je best PSM II op zak alsook ruimere ervaring en interesse in oa. Management 3.0, Service Excellence, Psychologie, ..

Alleszinds, met een job als Scrum Master zit je goed 😊.  En die kennis en ervaring opdoen?  Daar helpen we je op ScrumDojo bij!  

 

Door onze aanpak brengen we een cultuur van transparantie, inspectie en continue verbeteren in uw organisatie.

Interesse? Let's connect !

Interesse om samen met ons, teams en organisaties te helpen groeien?

Reach out!  Bekijk onze vacature pagina of contacteer ons voor een kennismaking  
 

Leave your thoughts

Structuur leidt tot herkenbaarheid…

Herkenbaarheid leidt tot dialoog…

Dialoog leidt tot continue verbeteren…

Continue verbeteren zorgt voor een bedrijfscultuur die om kan met verandering.

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Over ons

Organisaties waar teams eigenaarschap pakken om waarde te leveren, daar geloven wij in.

We geloven nog sterker in de Scrum aanpak en zijn er van overtuigd dat Product Owners, Scrum Masters en Developers het verschil maken.

Wij zorgen voor on the job coaching van teams in Scrum, Agile mindset, Faciliteren, Event Storming, …  zodat organisaties vanuit deze kennis  een hernieuwde aanpak vinden.

Blijf op de hoogte!

Contact Us

ScrumDojo
Arthur Puesstraat 400
1502 Lembeek (Halle)

contact@scrumdojo.be